Radioens udvikling

Radiokommunikation eller kort radio er en trådløs kommunikationsmetode via af de elektromagnetiske bølger, der kaldes radiobølger. Men fra det tekniskesynspunkt skelner man mellem radiofoni (eng. broadcasting) og radiotelefoni. Radiofoni er jo blandt andet brugt til at sende musik for den kan gengive lyde ved næsten alle hørbare frekvenser. Men radiotelefoni(som bruges til bl.a. skibe, fly og hyrevogne) og giver ikke nær den samme lydkvalitet.

Tasla er anerkendt som en af de mest betydningsfulde videnskabsmænd i det 19. århundrede og det tidlige 20. århundrede. tidligt i hans kerriere arbejde han for Thomas Edison med reparation og udvikling af forskellige maskiner. det siges at 1885 tilbød tasla at gøre Edisons generator mere effektive, hvortil Edison svarede "der er 50.000 dollers til dig hvis du kan gøre det" Men efter atv tesla havde brugt 2 måneder på at forbedre generatorerne, sagde Edison "tesla du forstår ikke amerikansk humor" Dette gjorde tesla rasende og selvom Edison tilbød næsten det dobbelte i løn, sagde tesla op samme dag. Efter tesla sagde op gik de vær til sit og der blev hård konkurrente. Tesla forsatte med at udvikle vekselstrømmen og Edison forsatte med at jævnstrømmen.

Nikola Tesla blev født den 10 juli 1856 i en lille by Smiljan i lika- regionen i Kroation. Han døde den 7 januar 1943 i New York. Han var en serbisk-amerikansk fysiker, opfinder og elektronikingeniør.

Radioen kom først frem i 1895. Det var marconi der lancerede radioen, derfor fik han også æren. Frem til afslutningen af 1 verdenskrig brugte man radioen til kommunikation med morsekode. Verdens første radioudsendelse fandt sted juleaften år 1906. 

Tesla gjorde mange opfindelser i sær ved rørende elektricitet. Men Teslas største opfindelse var radioen, men det var først efter han døde, at han fik æren for den. De fleste nævner stadig Guglielmo Marconi som opfinder af radioen. Men da Marconi i 1895 lancerede sin opfindelse havde han byggede den på forsøg, som Tesla havde lavet 2 år før. Marconi benægtede, at han kendte til Tesla forsøg og det lykkes ham at stå som ham der opfandt radioen. Først i 1943 nogle måneder efter Tesla var død afgjorde USA`s højsteret, at det var Tesla der egenligt opfandt radioen.

Guglielmo marconi blev født den 25 april 1874. døde 20 juli 1937. Han var italiensk opfinder, kendt for langdistance radiotransmission og marconi lov. Han fik nobelprisen i fysik sammen med Karl Ferdinand Braun i år 1909. 

Marconi loven er forholdet mellem højden af antenner og maksimal signalering afstand.

Radioens udviklingen En ung amerikanske forretningsmand hved navn david sarnoff som lancerede i 1916 ideen om at gøre radioen til hvermandseje, så alle kunne høre musik. I Danmark blev der i begyndelsen af 1920'erne sendt prøveudsendelser fra amatørradioer. I 1924 blev der udsendt private radioudsendelser fra københavns radiofoni og fra ryvangen radio. 

reklame- og propagandaradio Radiospredning kom snart ind i en eksplosiv udvikling, fra omkring 1930 var radio et fuldt udviklet massemedie. I USA hvor udviklingen gik hurtigt, overtager  forretningsinteresserne op gennem 1920'erne arbejde fra amatørerne. En del af udviklingen blev drevet af radiofabrikanter, som Westinghouse Electric Company. For at kunne sælge apparaterne måtte de sørge for, at der var noget folk kunne høre. I 1922 begyndte american telephone and telegraph Company, kalt AT&T, at sælge radiotid til ejendomsfirma. det var sådan kommerciel reklameradio kom til. Internationalt  har radioen fra mellem krigstiden og helt frem til 1980'erne spillet en væsentlig rolle i kampen om ideologisk indflydelse. Moskva radio påbegyndte sende kortbølgetjeneste på flere sprog i 1929, i 1932 fulgte storbritannien det samme. Senere begyndte kommunistiske og kapitalistiske lande også at sende propagandaradio til hinandens befolkninger.

Propaganda er

Propaganda bruges, når et budskab bliver præsenteret som den hele og fulde sandhed, mens det i virkeligheden har en skjult dagsorden

Radioernes fremtid

Radioen har som sådan ingen fremtid, som hvermandseje. For unge bruger ikke radioen, da vi ikke går op i nyhederne. De bruger heller ikke radioen til at høre musik på længre, for de har mange andre steder, hvor de kan høre musik og andre ting som f.eks. modil, computer osv. Hvor de oven i købet selv kan vælge den musik de vil høre. Men radioen vil stadig blive brugt den vil bare blive bygget ind i computerne i stedet for. Unge kender heller ikke så meget til radioen, for det man kan med en radio, kan man nærmest med alt. Så som en radio vil den nok snart død ud, men den vil altid bruges til kommunikation i fartøjer. Den ville også altid være i hjemmene hos de lidt ældre mennesker, for de bruger radioen meget.